Homeopaatit PUR-myymälöissä

19.11.2014 | PUR toimitus

Kiinnostaako sinua tietää millaista on homeopaatin työ PUR myymälöissä? Kurkistamme tässä blogipostauksessa, miten PUR-myymälöiden homeopaatit Filippa Nyqvist, Camilla Molander-Ruuttu, Henna Aalto ja Päivi Karhu työskentelevät.

Yksi tärkeimmistä PURin toimintaa ohjaavista arvoista on asiantuntijuus, jonka vuoksi henkilökunta koostuu koulutetuista alansa ammattilaisista. Homeopaatteja on vuoden sisällä tullut yritykseen yksi lisää ja heitä on nyt yllämainitut neljä.

Homeopaatit toimivat PUR Hyvinvointikaupassa pääasiallisesti asiakaspalvelutyössä, johon kuuluu neuvonta homeopaattisten valmisteiden osalta sekä muut myymälän arkeen kuuluvat tehtävät. Hämeentiellä PUR Farmasiassa työtehtäviin kuuluu näiden toimien lisäksi paljon muutakin. Homeopaatit mm. vastaavat päivittäin homeopatiaan liittyviin tiedusteluihin, suorittavat tuoteneuvontaa puhelimitse ja käsittelevät tukkukauppa- ja yksittäisiä asiakastilauksia. PURin “emon” eli Circlum Farmasian maahantuontitehtävät teettävät omat työnsä, joihin kuuluu mm. yhteydenpito viranomaisiin ja päämiehiin sekä tuotteiden etikettien ja kauppiasmateriaalin suunnittelua. Myös laboratoriotyöskentely kuuluu Hämeentiellä homeopaatin arkeen.

PUR-hyvinvointikauppa

PUR-hyvinvointikauppa Urho Kekkosen kadulla Kampissa

Työpäivät ovat molemmissa myymälöissämme usein hektisiä ja työtehtäviä joutuu usein keskeyttämään ja siirtymään nopeasti tehtävästä toiseen yhden tai useamman puhelimen piristessä taustalla. Homeopaattina PUR myymälöissä joutuu käymään jatkuvaa rajanvetoa siitä, mikä kuuluu tällaisen myymälän palveluihin, mikä on asiaankuuluvaa neuvontaa ja mihin on ajallisesti resursseja. Toisinaan asiakkaat saattavat kokea, että toimintaamme kuuluu myös laajempi ja syvällisempi neuvonta, joka korvaa kokonaan homeopaatin vastaanotolla käynnin. Tämä ei ole toimintamme tarkoitus eikä tietenkään myymäläolosuhteissa ole edes mahdollista. Ohjaamme pääsääntöisesti asiakkaat aina homeopaattien vastaanotoille.

Toisaalta tehtävämme on myös tunnistaa asiakkaat, joita helposti pystymme auttamaan myymäläoloissa. Tarjollahan on myös itsehoitoon tarkoitettuja homeopaattisia valmisteita, joita neuvomme eri tilanteisiin. Asiakkaita on monenlaisia, vain osa tulee homeopaateilta saatujen ohjeiden kanssa. Tavallista on, että asiakkaat haluavat homeopaattisten valmisteiden lisäksi tietoa muistakin tuotteistamme, joista voisivat hyötyä omassa tilanteessaan. Kokemuksen kautta ihmistuntemus kehittyy ja oppii valitsemaan, millaista informaatiota kenellekin asiakkaalle antaa.

Joskus asiakkaan voin olla vaikea ymmärtää, mitä tarkoittaa yksilöllinen hoito, ja että sillä millaiset oireet ovat, minkä tyyppinen ihminen on ja mitä taustatekijöitä on olemassa, on todella merkitystä lääkkeen valinnassa. Toisinaan tapahtuu harmittavia väärinkäsityksiä, jos asiakas ei kerro olevansa jo homeopaatin hoidossa. Tällöin antamamme ohjeistukset saattavat olla ristiriidassa omalta homeopaatilta saatujen ohjeiden kanssa. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi pyrimme tarkistamaan homeopaattisia valmisteita ostavilta asiakkailta ovatko he saaneet ohjeistuksen homeopaatilta. Kehotamme silloin aina asiakkaita olemaan ensisijaisesti yhteydessä omaan homeopaattiinsa. Työskentelymme perustuu asiakkaan, hänen homeopaattinsa sekä homeopatian lainalaisuuksien kunnioittamiseen.

PUR-homeopaatit palvelevat ammattitaidolla

PUR-myymälöiden homeopaatit

Filippa Nyqvist
Olen ollut Circlum Farmasian palveluksessa vuodesta 1999 ja nähnyt vuosien varrella kiinnostuksen homeopatiaan tasaisesti kasvavan. Tällä hetkellä teen vuoroja molemmissa PUR myymälöissä.
Vastuualueenani ovat olleet mm. Dr. Reckewegin homeopaattisten yhdistelmälääkkeiden maahantuontiasiat. Huolehdin parhaani mukaan siitä, että jakeluyhtiöllämme Avain Logistiikka Oy:llä on riittävästi tavaraa koko Suomen kattavaan jakeluun terveyskaupoille ja apteekeille. Käyn maahantuontiasioissa tarvittavaa kirjeenvaihtoa päämiesten kanssa sekä teen tilaukset ennalta arvioimani vuosimenekin mukaisesti. Tämän lisäksi olen hoitanut mm. Suomen Homeopatian Foorumin sivuston ylläpitoa sekä verkkokaupan päivitystöitä. Vuosien saatossa olen tarttunut monenlaisiin työtehtäviin ja sehän työssäni parasta on ehdottomasti ollutkin; monipuolinen ja mielenkiintoinen työnkuva sekä sen lisäksi mukavat työkaverit.

Camilla Molander-Ruuttu
Olen ollut talossa vuodesta 2002 ja toimin enimmäkseen PUR/Circlum Farmasiassa mutta myös silloin tällöin Hyvinvointikaupassa.
Vastaan puolestani Weledan antroposofisten lääkkeiden ja ravintolisien maahantuonnista. Suurin osa Weledan tuotteista toimitetaan suoraan Circlum Farmasiasta. Circlum Farmasia on ECHAMPin (European Coalition on Homeopathic and Anthroposophic Medicinal Products) jäsen ja olen toiminut ECHAMPin yhteyshenkilönä. ECHAMP- jäsenyys on tuonut paljon tietoa siitä, millaisessa asemassa homeopaattiset ja antroposofiset lääkkeet ovat muissa Euroopan maissa sekä siitä, mihin suuntaan ollaan menossa. ECHAMP tekee Brysselissä tärkeää työtä näiden valmisteiden saatavuuden turvaamiseksi. Koska maahantuomme myös useita ravintolisiä, olen monesti hoitanut näiden tuotteiden osalta ravintolisäilmoitusasioita Eviraan. Vuosien varrella olen tehnyt myös jonkun verran käännöstöitä yritykselle. Filipan tavoin koen työssäni mielekkääksi hyvät työkaverit, monipuoliset tehtävät ja sen kun on voinut auttaa asiakasta.

Henna Aalto
Aloitin työt Circlum Farmasiassa kesällä 2006 ja työskentelen pääasiassa PUR/Circlum Farmasiassa Hämeentiellä.
Vastaan pienen lääketehtaamme toiminnasta, ts. huolehdin yksittäisten homeopaattisten lääkkeiden saatavuudesta Suomessa. Homeopaattiset yksittäisaineet tilataan bulkkitavarana Heliokselta ja Schmidt-Nagelilta. Bulkit jaetaan myyntipakkauksiin ja etiketöidään meillä lääketehtaassa. Vaikka rakeiden laittaminen pienempiin pakkauksiin on varsin yksinkertainen toimitus, tähän tapahtumaan kohdistuu monenlaisia vaatimuksia, kirjanpitoa, lomakkeita ja työvaiheita. Lääkkeen tilaamisesta siihen, että sen saa hyllyyn myyntiin on monen työvaiheen siivittämä tie. Työ lääketehtaassa on opettanut oman työn suunnittelua ja rajaamista. Tämä on mukavaa vastapainoa luovimiselle, tilanteisiin mukautumiselle ja toisten ihmisten tarpeisiin vastaamiselle, jotka taas korostuvat muuten työssämme paljon.
Tein itse pakkaustyötä lääketehtaassa aiemmin ja se on ollut tärkeä kokemus lääketehtaan organisoimisen kannalta. Onneksi meillä on nyt todella hyvä assistentti Kirsti Saira, joka toimii lääketehtaan pakkaustyöntekijänä. Kirsti myös pakkaa ja postittaa postilähetykset, huolehtii tiskeistä, pyykeistä, etiketöi tuotteita ja avustaa meitä monissa asioissa.

Päivi Karhu
Liityin joukkoon syyskuussa 2013 PUR Hyvinvointikaupan avautuessa Kamppiin. Toimin PURissa osa-aikaisena työntekijänä oman homeopatiavastaanottoni ohella.
Homeopaattina siellä ensisijainen tehtäväni on asiantuntijana neuvoa asiakkaita erityisesti homeopaattisten valmisteiden valitsemisessa ja käytössä eri tilanteissa. Työpäiviin mahtuu asiakaspalvelun ohella myös monia muitakin myymälään liittyviä tehtäviä kuten varastonhallintaa, ja tuotteiden esillepanoa. Välillä jopa smoothien tekoa PUR Barissa.
Myynti-ja neuvontatyö monenlaisten asiakkaiden parissa myymälässä keskellä Helsingin vilkasta keskustaa, tuo mukavaa vaihtelua vastaanottotyön yksinäiselle työskentelylle. Työssäni nautin erityisesti siitä, että pääsen hyödyntämään asiantuntemustani ja vuosien kokemustani homeopaatin vastaanottotyöstäni asiakkaiden hyödyksi. Olen myös solumineraalineuvoja, jota osaamista myös voin myymälässä hyödyntää. Usein homeopaattista neuvoa haluavia asiakkaita on jopa jonoksi asti. Silloin etenkin vastaanottotaustasta ja hoitokokemuksesta on hyötyä kun on nopeasti valittava sopivia valmisteita. Olipa kyse akuutista tai kroonisemmasta vaivasta, löytyy myymälän homeopaattiselta itsehoitopuolelta usein apua, ellei tilanne vaadi homeopaatin vastaanotolle ohjaamista.  Tai ellei asiakas tule suoraan homeopaatilta hakemaan homeopaattista valmistetta, jolloin on saanut jo ohjeet vastaanotolta. Myymälätyössäni on palkitsevaa, kun jotkut asiakkaat palaavat jälkikäteen kertomaan, kuinka olivat saaneet palveluistani apua. Iloitsen myös siitä, että Kampin myymälässämme on myös muita oman alansa asiantuntijoita, joiden kanssa voi yhdessä miettiä erilaisia tuotekokonaisuuksia eri tilanteissa asiakkaan parhaaksi. Aina itsekin oppii työkavereilta samalla lisää, kuten myös erilaisten asiakaskohtaamisten kautta.  Meitä myös koulutetaan jatkuvasti mm. tukkujen toimesta, ja itsekin olen kouluttautunut juuri luontaisyrttineuvojaksi. Koen nämä kaikki tuotekoulutukset uudessa työssäni arvokkaana lisänä, joita voin myös omassa vastaanottotyössäni hyödyntää. Mielenkiintoista vaihtelua työhön tuo se, että koskaan ei tiedä minkälaisia asiakkaita ovesta tänään astuu sisään ja minkälaisia tilanteita pääsee ratkomaan.

Alkuperäinen kirjoitus julkaistu Homeopatia -lehdessä 3/2014.