Parhaat luonnolliset deodorantit – nämä pitävät kainalot raikkaana helteelläkin!

12.7.2024 | PUR toimitus

Me tiedämme, kuinka haastavaa voi olla löytää luonnollinen, alumiiniton ja talkiton deodorantti, joka oikeasti toimii! Meistä varmasti jokainen myös tuntee jonkun, joka muuten vannoo luonnollisuuden nimiin, mutta deodorantin osalta on valmis joustamaan, koska pitävän luomudödön löytäminen on, noh, vaikeaa.

Sen lisäksi että monien alumiinittomien deodoranttien haasteena on riittävä pito, saattavat deodorantit myös helposti sutata vaatteita.

Onneksi luonnonmukaisten, alumiinittomien deodoranttien valikoima on kasvanut viime vuosina ja markkinoille on tullut entistä toimivampia ja käyttäjäystävällisempiä tuotteita. Meillä PURissa on kattava valikoima hyväksi havaitsemiamme luonnollisia deodorantteja, joista uskomme jokaiselle löytyvän sopiva vaihtoehto. Arvioimme valikoimamme deodorantit ja nostimme sieltä parhaat deodorantit eri kategorioissa.

Paras soodaton deodorantti sopii myös herkälle iholle

RimitaDeo on ollut asiakkaidemme suosikki jo vuosia. Raadit ovat valinneet RimitaDeon Suomen ja Pohjoismaiden parhaaksi, koska se pitää hienhajun luotettavasti kurissa. Koska koostumuksessa ei ole soodaa, tämä deodorantti sopii myös herkkäihoisille.

Plussat: Tehokas vaativimmissakin tilanteissa. Raikkaat tuoksut Metsä, sitruksinen Raikas ja alkuperäinen Original. Tarjolla myös tuoksuton vaihtoehto hajusteherkille. Natrue-luomusertifioitu. Ei tahraa vaatteita.

Miinukset: Muovinen pakkaus. Melko nopeasti kuluva.

Paras uusi tulokas

Hiljattain valikoimiimme saapuneet Wildin metallinhohtoiset deodoranttiputelit ovat paitsi kylpyhuoneen komistus, myös uskomattoman tehokkaita. Vegaaniset, alumiinittomat, sulfaatittomat ja parabeenittomat Wildit myydään uudelleen käytettävässä kotelossa sekä bambukuidusta valmistetussa täyttöpakkauksessa, jonka voit ostaa myös erikseen. Deodoranttikotelon hankkiminen kannattaa, sillä tähän deodoranttiin haluat palata aina uudelleen!

PUR toimituksen uusi suosikkidödö, joka pitää kainalot raikkaana todella pitkään ja pidentää näin myös vaatteiden käyttöaikaa. Tuoksuina herkullinen vanilja ja kookos, raikas puuvilla ja merisuola sekä kukkainen granaattiomena ja rosépippuri. Miehille löytyy oma mustakoteloinen puuvilla ja merisuola-deodorantti.

Plussat: Pitää hienhajun tehokkaasti kurissa ja kainalot kuivina myös pitkäaikaisessa käytössä. Helppo levittää niin voidemaisen koostumuksensa kuin leveän suunkin ansiosta. Melko riittoisa. Pidemmässä käytössä luontoa säästävä pakkaus. Ei tahraa vaatteita. Tyylikäs design.

Miinukset: Deodorantti sisältää soodaa, joten ei sovellu soodaan reagoivalle iholle. Puhtaisiin eteerisiin öljyihin tottuneen nenään jalostetut parfyymit voivat tuntua melko voimakkailta ja eivät välttämättä sovi hajusteherkille.

Paras suihke

Suihkautettavia luonnonkosmetiikan deodorantteja on tarjolla vähemmän, ja Salt of the Earth deodoranttisuihke onkin kultakimpale tässä kategoriassa. Kristallideodorantin vaikutus perustuu mineraalisuolojen antibakteerisiin ominaisuuksiin. Salt of the Earth deodorantin aktiivinen ainesosa aluna muodostaa ihon pinnalle suojan, joka kestää tavallista luonnonkosmetiikan deodoranttia pidempään.

Plussat: Näppärä suihkemuoto, joka ei tahraa vaatteita tai vaadi levittelyä. Cosmos-sertifioitu, vegaaninen. Hillitty tuoksu joka sopii myös monille hajusteherkille. Ei soodaa, joten sopii myös useille herkkäihoiselle.

Miinukset: Toiset vannovat tehokkaaksi kaikissa tilanteissa, toisilla pito saattaa kovan paikan tullen pettää, joten paras testata itse!

Riittoisin

Ohm Collectionin jauhedeodorantit ovat kulttimaineessa, ja oikeutetusti niin! 100g jauhepurkki kestää käytössä todella pitkään (jopa puoli vuotta) eikä härskiinny. Koska purkin sisältö ei ole kosketuksissa ihoon, käy purkin jakaminen saman talouden ihmisten kesken näppärästi.

Vaikka jauheen taputtelu kainaloon sormenpäillä voi alkuun tuntua vaivalloiselta, käy se loppupeleissä yllättävän helposti eikä jauhe pöllyä tai tahraa vaatteita. Pito on hyvä.

Plussat: Pitää kainalot kuivina ja raikkaina. Tuoksuina aidot eteeriset öljyt. Erittäin riittoisa.

Miinukset: Isohko purkki on helpompi säilyttää kotona kuin nakata mukaan reissulaukkuun. Kaikki eivät välttämättä koe sormella kainaloihin taputtelua mieluisaksi. Koostumuksessa soodaa, joka voi ärsyttää ihoa. Valikoiman arvokkain deodorantti, vaikka riittoisuus todennäköisesti maksaa itsensä takaisin.

Muut maininnat

Ben and Anna

Tämän saksalaisen merkin luonnonmukaiset deodorantit perustuvat soodaan ja ovat tehokkuutensa ansiosta mainitsemisen arvoisia. Tuoksut ovat miellyttävän lempeitä ja raikkaita (oma suosikkimme on Pink Grapefruit). Plussaa ekologisesta pahvipakkauksesta, joka toisaalta on myös tämän dödön heikkous. Voidepuikko on kapea ja siten hankalampi levittää. Puikon loppuosaa voi olla hankala työntää ulos pahvipurkista.

Luuv

Tämä soodaton uutuus lupaa 24 tunnin vaikutuksen. Ei välttämättä sovellu hikisimpiin tilanteisiin, mutta hyvä perusdödö, jossa eteerisiin öljyihin pohjautuva miellyttävän raikas unisex-tuoksu. Cosmos-sertifioitu.

Käyttövinkit

Loppuun muutamat vinkit, jotka voivat auttaa jos tuntuu ettei deodorantin teho sittenkään riitä.

Vinkki #1

Moni kertoo luulleensa löytäneen itselleen täydellisesti sopivan deodorantin, kunnes vaikutus lakkaa kuin seinään. Jos tällaista tapahtuu, kannattaa pyrkiä vaihtelemaan muutaman deodoranttien välillä. Syy niin kutsuttuun deodoranttiväsymykseen on usein se, että hajua muodostavat bakteerit iholla muuttuvat vastustuskykyisiksi deodorantin aktiiviaineille. Myös kuukautiskierron ja iän myötä tapahtuvat hormonaaliset muutokset sekä lisääntynyt stressi voivat selittää ilmiötä, sillä nämä vaikuttavat hien koostumukseen ja sen myötä siihen, miten hiki houkuttelee bakteereja.

Vinkki #2

Jos kärsit voimakkaan hajuisesta hiestä, toinen vinkkimme on kokeilla deodorantin lisäksi ”sisäisesti nautittavaa deodoranttia”. Kyllä, luit oikein. Nestemäisen klorofyllin on muutamissa tutkimuksissa osoitettu neutraloivan hajuja sisäisessä käytössä. Klorofylli eli lehtivihreä on kasvien yhteyttämisessä muodostuva molekyyli, jota monet viherjauheet sisältävät runsaasti, mutta jota on saatavilla myös sellaisenaan.