PURin kirjahyllystä: Koko perheen kattaus

17.9.2016 | PUR toimitus

muokattu-3

Allergiat ovat valitettavan yleisiä ja tuovat lapsiperheen arkeen paljon haasteita, kun ruoka pitäisi valmistaakin ilman tiettyjä ainesosia. Koko perheen kattaus on tuore allergiaperheen arkea helpottava kirjauutuus, jonka takana seisoo helsinkiläinen toimittaja, bloggaaja ja ruokakirjailija Emmi-Liia Sjöholm. Emmi-Liia on kirjoittanut aikaisemmin teoksen Viljaton kattaus, joka herätti paljon kiinnostusta. Pian tämän jälkeen ajatus toisesta teoksesta alkoi kyteä ja työn tuloksena syntyi nyt käsissämme oleva Koko perheen kattaus.  Sekä tämä että jo aiemmin esittelemämme Meidän perheen parhaaksi ovat vahvistaneet merkittävästi allergiaperheille suunnattujen reseptikirjojen kaartia.

Koko perheen kattaus tarjoaa 31×3 tapaa tehdä mutkatonta ruokaa ilman gluteenia, maitoa ja kananmunia. Kirjasta löytyy siis 31 ruokaohjeesta aina kolme eri versiota, joita yhdistelemällä maukkaita aterioita saa loihdittua ympäri vuoden. Jokaisessa reseptissä ja versiossa on huomioitu ruoka-allergioiden lisäksi myös perheen nuorimmat ruokailijat. Variaatioilla saa mukavasti piristystä ruoanlaittoon, kun omat ideat alkavat loppua. Vaikka itse ei allergiaperheen arkea eläisikään, saa kirjasta runsaasti hyödyllisiä vinkkejä esimerkiksi silloin, kun vieraaksi on tulossa perhe, jossa ruoka-aineallergioita on.

muokattu-5

Visuaalisesti kirja on upea ja inspiroiva – aivan kuten Emmi-Liian Torkkuja ja nokosia blogikin. Selkeät ohjeet, kauniit kuvat ja upea värimaailma houkuttelevat kokeilemaan herkullisia reseptejä, joita löytyy laidasta laitaan.  Pienemmistä välipaloista tuhdimpiin aterioihin ja herkkuihin ja oikeastaan kaikkea siltä väliltä: lättyjää, smoothiekulhoja, wrappeja, dippejä, keittoja, risottoja, kakkuja… Listaa voisi jatkaa melkein loputtomiin! Vaikka valinnan varaa on paljon, ei kirjaa tarvitse aina reseptiä etsiessään kahlata kokonaan läpi: hakemistosta löydät kätevästi kaiken aakkosjärjestyksessä.

Mikä parasta, resepteissä on pyritty käyttämään mahdollisimman paljon samoja raaka-aineita, jolloin kaapin perälle ei jää vanhenemaan pusseja ja purnukoita, joita on kerran käytetty. Koska erikoisruokavalioon kuuluvat tuotteet ovat aina peruselintarvikkeita kalliimpia, on tämä enemmän kuin toivottua.

Mikäli siis etsit helpotusta allergiaperheen ruokailuun tai haluat muuten vain uutta inspiraatiota ruoanlaittoon, tähän teokseen kannattaa tutustua. Koko perheen kattaus on löydettävissä nyt myös meiltä PURista!