Pitkät ja tuuheat ripset – luonnollisesti!

13.3.2016 | PUR toimitus

Ripset kehystävät silmiä ja kiinnittävät huomion kasvoihin. On olemassa erilaisia keinotekoisia tapoja pidentää ripsiä, kuten tekoripset ja ripsien pidennys, mutta ne helposti tekevät ripsistäsi entistä hauraammat. Tässä 8 kotikonstia joilla saat pituutta ja tuuheutta ripsiin, luonnollisesti.

Ripset voivat pidentyä ja tuuhentua helpoilla kotikonsteilla.

1. Risiiniöljy

Yksi parhaimpia kotikonsteja tuuheampiin ripsiin on yksinkertaisesti puhdas luomurisiiniöljy. Se tuuheuttaa ja vahvistaa ripsiä ja nopeuttaa niiden kasvua. Välttääksesi öljyä sotkeutumasta liikaa silmiisi, sivele risiiniöljyä siveltimellä ripsiin ja kulmakarvoihin. Tee ennen nukkumaan menoa ja jätä vaikuttamaan yön ajaksi.

2. E-vitamiini

E-vitamiini on tunnetusti tärkeä ihon hyvinvoinnille, mutta tiesitkö että se edistää myös ripsien kasvua? Riko muutama E-vitamiinikapseli ja levitä siveltimellä sisältö ripsiin ravitaksesi ja tuuheuttaaksesi niitä.

3. Luonnonöljyt

Luonnonöljyt toimivat myös mainiona apukeinona ripsien kasvuun, kosteuttaen ja raviten niitä. Kostuta ripsesi jollakin näistä: oliiviöljy, kookosöljy, avokadoöljy, manteliöljy, aprikoosinsiemen- tai arganöljy. Imeytä liika öljy vanulappuun ja pyyhi ripset. Tee ennen nukkumaan menoa.

4. Vihreä tee

Tiesitkö että myös vihreä tee toimii ripsillesi? Valmista tee, jäähdytä ja taputtele ripsillesi vanulapulla. Vihreän teen flavonoidit auttavat stimuloimaan ripsien kasvua.

5. Aloe vera

Aloe vera on monikäyttöinen luonnontuote, jonka vitamiinit ja ravintoaineet edistävät myös ripsien kasvua. Aloe veraa saat helpoimmin levitettyä ripsiin ripsiharjalla.

6. Poista kaikki meikki aina ennen nukkumaan menoa

Silmämeikin ja muun meikin huolellinen puhdistaminen iltaisin antaa ihollesi ja ripsille mahdollisuuden hengittää ja uudistua tehokkaammin.

7. Muista monipuolinen, ravinteikas ruoka

Aivan kuten muu elimistösi, myös ripsesi tarvitsevat riittävästi vitamiineja ja mineraaleja voidakseen hyvin. Yksi ripsille erityisen tärkeistä ravintoaineista on biotiini, jota on mm. kananmunissa, pähkinöissä ja juureksissa.

8. Ripsihieronta

Voit stimuloida ripsiesi karvatuppia ja siten ripsien uusiutumista hieromalla hellävaraisesti silmäluomia. Varo kuitenkin liian voimakasta käsittelyä jolla luultavasti teet ripsillesi vain hallaa. Säännölliselllä hieronnalla parannat mahdollisuutesi saada näkyviä tuloksia.

Lähde: www.beautyandtips.com