Mari Mattsson: Pakkanen, pipo ja ponnarilenkki – aika peetä vai mitä?

13.3.2017 | PUR toimitus

Kirjoittaja on i+m Naturkosmetik-sarjan ja muiden vastuullisten hyvinvointituotteiden maahantuoja sekä oman elämänsä ituhippi Mari Mattsson. 

Kylmyys jäädyttää myös hiuksen ja kuiva sisäilma hoitaa lopun. Mitä jää jäljelle hiuksista, jotka vielä vuoroin ahdetaan pipoon ja vuoroin ponnarille? Voisi kuvitella, ettei ohuttukka-skandinaaveilla ole kenelläkään pitkiä hiuksia, mutta sinnikkyys taitaa lisääntyä kylmässä ja yllättäen pitkät hiukset ovat yleisempiä kuin lyhyet – ainakin naisilla.  Katkenneita hiuksia ja kaksihaaraisia latvoja ei ole ilo esitellä, mutta sisukas suomalainen ei välitä, vaan yrittää epätoivoisesti föönata sähköiset hapsut sileiksi joka aamu – ja ei muuta kuin taas kylmään ilmaan tarpomaan. Päänahka parka muhii pipon alla ja rupi alkaa viedä alaa terveeltä iholta – hilseestä puhumattakaan.

 

Talvihiusten pelastus

En tiedä kumpi on helpompi hoitaa, päänahka vai hiukset, mutta aloitan päänahasta.

Päänahka on todella paksu ja se kestää aika moista kohtelua, mutta sen talineritys menee yllättävän helposti sekaisin ja oireena on rasvoittuva päänahka ja hilse.

Rasvoittuminen saattaa johtua liiasta hoitamisesta eli jatkuvasta pesusta  ja käsittelystä. Itse asiassa rasvoittuvan päänahan varsinainen ongelma voikin olla liika kuivuus – ja iho yrittää epätoivoisesti korjata tilannetta tuottamalla lisää rasvaa. Talin alle pesii helposti hiivasieni, joka aiheuttaa ihon hilseilyä. I+m NATURKOSMETIK BALANCE Shampoo ja Hoitoaine on suunniteltu tasapainottamaan talineritystä ja hillitsemään hilseen muodostusta.

VINKKI: Levitä ensin hoitoaine kosteisiin hiuksiin, anna vaikuttaa ja pese 1. Pesu pienellä määrällä shampoota. Tämän jälkeen pese vielä 2. Pesu pienellä määrällä shampoota. Näin kuivat latvat imevät hoitoaineen paremmin ja hiuksiin ei jää liikaa hoitavia öljyjä.

Kuiva sisäilma, kylmä, kuuma ja kemialliset käsittelyt saavat ennestään kuivan hiuksen hapsuilemaan kuivuuttaan. Hapsuhius kaipaa kunnon suojaa, vahvistusta ja hoitoa. Luonnonkiharat hiukset ovat helposti kuivuvat, koska niiden suomut ovat aina auki. Kuiville ja käsitellyille hiuksille i+m NATURKOSMETIK on kehittänyt REPAIR Shampoon ja Hoitoaineen. Hampunsiemenöljy suojaa ja korjaa ja nokkonen hoitaa. Kuivat hiukset ovat kaikkein alttiimpia lämpötilavaihteluille ja niiden suojaamisesta kannattaa pitää huolta.

VINKKI: Ylimääräiset luomukäsi- ja kasvovoiteet kannattaa sipaista hiuslatvoihin ennen ulos lähtöä!

Haaveellinen, hento haiventukka nousee pystyyn aina kun pipon ottaa päästä ja lopun aikaa se näyttää, kuin joku olisi tarkoin nuollut sen sileäksi. Kuulostaako tutulta? Lisää tuuheutta tukkaan saat i+m NATURKOSMETIK VOLUMEN sarjan Shampoolla ja Hoitoaineella, joiden vahvistavina hoitavina aineina toimivat vehnäproteiini ja vehnänalkioöljy.

Nyt on hyvä hoitaa hiukset kuntoon, jotta pipokauden päätyttyä hiukset pääsevät esiin kauniina hulmuten. Hoitakaa itseänne ihanat!