Holistista lähestymistä terveyteen ravintoterapeutin vastaanotolla

16.10.2018 | PUR toimitus

Olettekin ehkä huomanneet että PURin Hakaniemen Hyvinvointikaupalla Hämeentie 8:ssa on muutamien viime viikkojen ajan tapahtunut muutoksia. Laajenamme hoitolatoimintaa loppuvuoden aikana, ja toimipisteeseen tulee kaksi erillistä hoitohuonetta sekä uusi holistinen palvelukokonaisuus.

Myymäläpuoli supistuu ja onkin auki vain ennalta sovitusti. Ostoksia Hakaniemessä tekevillä ei kuitenkaan ole hädän päivää, sillä Hämeentie 7:ssä sijaitseva PUR Farmasia palvelee kuten ennenkin!

Palveluiden kirjo laajenee PUR Hyvän Olon Hoitolassa. Tästä esimerkkinä on 24.10. joka keskiviikko alkavat ravintoterapeutin vastaanotot, joita pitää mm. synnyttäneiden äitien ruokavalioon, hedelmällisyyden tukemiseen, suolistovaivoihin sekä kakkostyypin diabetekseen erikoistunut ravintoterapeutti Annamari Seilola. Annamari painottaa holistista lähestymistä ravintoon ja terveyteen.

Toimin ravintoterapeuttina PURin Hyvän Olon Hoitolassa lokakuusta 2018 alkaen. Ravintoterapeuttiopintojeni lisäksi olen suorittanut myös hierojan koulutuksen. Olenkin kiinnostunut hyvinvoinnista yleisellä tasolla ja asiakkaiden kanssa työskennellessäni painotan holistisuutta; ihminen on kokonaisuus, ja meidän hyvinvointiimme vaikuttaa niin nauttimamme ravinto kuin uni, liikunta ja stressinhallintakykymme.

Opiskelin ravintoterapeutiksi Lontoossa, jossa myös asuin 14 vuotta vuosien 2000-2014 välisenä aikana. Lontoolla on aina hyvin erityinen paikka sydämessäni, vaikka paluu kotimaahan tuntuikin oikealta valinnalta. Suomi on hyvä maa asua ja kasvattaa lapset. Olen kahden ihanan pienen ihmisen äiti. Ajoittain koen kokeneeni ihmeitä, sillä niin takkuiselta tie toiseen raskauteen välillä tuntui. Nautin äitiydestä täysin ja koen itseni äärimmäisen onnekaaksi, että olen saanut kokea tämän kaiken.

Päädyin opiskelemaan ravitsemusta omien terveydellisten haasteiden kautta. Vaikka olen aina ollut kiinnostunut terveellisistä elämäntavoista ja ravinnosta, löysin itseni täysin rapakunnosta vuonna 2007. Migreenit, jatkuvasti ilmestyvät munasarjakystat ja keuhkoputkentulehdukset tekivät elämästä välillä aika haastavaakin. Niinpä luin ensimmäisen kirjani ravinnosta ja sen vaikutuksesta hyvinvointiimme samaisena keväänä. Kirjan oppien mukaisesti tein suuriakin muutoksia ruokailutottumuksiini ja en ollut uskoa minkälainen vaikutus näillä muutoksilla oli olotilaani ja vielä niin lyhyellä aikavälillä. Migreenikohtaukset harvenivat ja kystia minulla ei ole ollut moneen vuoteen. Olin vihdoinkin saanut hormonitoimintani tasapainoon. Myös immuniteettini vahvistui samalla.

Vuonna 2010 opiskelin ensin ravintoneuvojaksi ja vuonna 2011 aloitin terapeutin opinnot. Valmistuttuani otin asiakkaita vastaan ensin Lontoossa ja sittemmin Suomessa. Toimin myös kaksi vuotta College of Naturopathic Medicinen klinikkavalvojana. Sen lisäksi pidän satunnaisesti luentoja ja teen yhteistyötä monien hyvinvointialan yritysten kanssa. Olen Suomen Ravintoterapiayhdistyksen ja Suomen Luonnonlääketieteen Keskusliiton jäsen.

Omaan myönteisen elämänkatsomuksen ja yritän etsiä kaikesta ja kaikista positiivista. Asenteella on suuri vaikutus kaikkeen mitä teemme ja siihen mitä saamme aikaiseksi. Myönteinen asenne ja usko saavat ihmeitä aikaan. Työn ulkopuolella nautin matkustamisesta, ulkoilusta lasten kanssa sekä liikunnasta. Harrastan säännollisesti joogaa, lenkkeilyä sekä käyn salilla. Täydennän myös osaamistani ravitsemuksesta jakuvasti lukemalla alan kirjoja ja uusimpia tutkimuksia, kuuntelemalla podcasteja sekä ottamalla osaa erilaisiin seminaareihin.

Toivon tapaavani mahdollisimman monen teistä vastaanotollani. Työni pohjautuu aitoon haluun auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja saavuttamaan asioita, jotka tuntuvat mahdottomilta. Olen työskennellyt lukuisten terveyshaasteiden parissa kuten suolistovaivat, lapsettomuus ja 2-tyypin diabetes. Konsultoinnin yhteydessä saat henkilökohtaisen ravintosuunnittelman sekä suosittelen juuri sinulle sopivat ravintolisät. Katsomme yhdessä myös laboratoriotestauksen tarvetta.

Nähdään vastaanotolla Hakaniemessä!