Herkku jouluksi: Terveelliset suklaakuulat

12.12.2016 | PUR toimitus

terveelliset_ferraro_roche_suklaakuulatLähes jokainen meistä varmasti tietää suorastaan klassikoksi muodostuneet herkulliset Ferrero Rocher -suklaakuulat, jotka vievät kielen mennessään? Koska joulun lähestyessä on mukava välillä myös vähän herkutella, päätimme jakaa tämän terveellisen version kyseisistä suklaakuulista. Itse tehdyt, terveelliset suklaakuulat on myös oiva lahjaidea, joka varmasti ilahduttaa saajaansa – mikäli maltat itse olla syömättä!

Ainesosat:

  • reilu 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
  • vajaa 3 dl taateleita (huolehdi, että kivet ovat varmasti poistettu!)
  • 2 rkl KIKI Health Raw Organic Cacao Powder –kaakaojauhetta
  • 3 rkl hunajaa (tai vaihtoehtoisesti vaahterasiirappia, mikäli haluat tehdä vegaanisen version)
  • 3 rkl mantelivoita
  • murskattuja hasselpähkinöitä (koristeluun)

Valmistus:

1. Lisää hasselpähkinät blenderiin (jätä kuitenkin 12 hasselpähkinää sivuun, jotta saat jokaisen kuulan keskustaan yhden) ja sekoita tasaiseksi.

2. Lisää taatelit, kaakao, hunaja sekä mantelivoi ja sekoita kunnes ainesosat alkavat olla kunnolla sekaisin ja kiinnittyä toisiinsa.

3. Pyörittele pieniksi palloiksi, lisää hasselpähkinä jokaisen keskelle ja pyörittele jokainen kuula hasselpähkinämurskassa.

4. Laita kuulat jääkaappiin n. 30 minuutiksi asettumaan.

5. Valmista! Ihania herkutteluhetkiä!


Resepti & kuva: KIKI Health

PUR toimitus

PURin toimituksessa työskentelee tiivis joukko hyvinvoinnista ja terveydestä kiinnostuneita PURisteja. Nämä hyvinvointialan rautaiset ammattilaiset harjoittavat tutkivaa journalismia löytääkseen ajankohtaisimmat ja mielenkiintoisimmat trendit sekä tutkimukset niin kotimaasta kuin maailmaltakin.

Näytä kaikki kirjoittajan julkaisemat tekstit