Ayurvedinen detox – Vahvista kokonaisvaltaista elinvoimaasi

17.1.2021 | Rosi Sotkasiira

Uusi vuosi ja lähestyvä kevät – mikä olisikaan parempi aika puhdistua ja irtautua vanhasta sekä ottaa uusi tuleva vastaan entistäkin elinvoimaisenpana! Ayurvedinen puhdistuskuuri ei ole quick fix -ratkaisu, jolla tavoitellaan nopeita, pinnallisia ja lyhytkestoisia tuloksia. Ayurvedassa detoxilla tarkoitetaan päivittäin tehtäviä valintoja, joilla pyritään tasapainottamaan kehon lisäksi myös mielen ja ihon hyvinvointia sekä vahvistamaan kokonaisvaltaista elinvoimaa.

Puhdista ja ravitse

Ayurvedan mukaan hyvinvoinnin ja terveyden kulmakivi sekä pitkän iän salaisuus on toimiva uudistumisprosessi, johon kuuluu kaksi vaihetta: puhdista ja ravitse. Ennen kuin keho on valmis vastaanottamaan kaikki kokonaisvaltaisesti hyvää tekevät ravinteet, täytyy se ensin puhdistaa. Eihän taloakaan voida rakentaa, ennen kuin maa on raivattu ja pohjatyö tehty huolella. Tämä sama puhdista-ravitse ajatus pätee elämän kaikilla osa-alueilla, oli kyse sitten ruokavaliosta, ihonhoidosta ja tunne-elämän asioista.

Ama ja agni

Ayurvedisen puhdistuskuurin tavoitteena on puhdistaa kehosta amaa ja tasapainottaa agnin toimintaa. Ama on kuona-aineiden muodostamaa haitallinen aines, joka kehoon kertyessään aiheuttaa epätasapainoa ja erilaisia siihen liittyviä oireita, kuten huonolaatuista kolestrolia, korkea verenpainetta, suolistovaivoja, vastustuskyvyn heikkenemistä, ahdistusta sekä uni-ja iho-ongelmia.

Agni on ruuansulatuksen tuli ja kehomme ydin, jonka tehtävänä on huolehtia ruuansulatuksen tasapainoisesta toiminnasta ja ennaltaehkäistä aman kertymistä kehoon. Agnin heikentynyt toiminta ilmenee esimerkiksi ummetuksena, aivosumuna, ihohuokosten tukkeutumisena sekä aineenvaihdunnan ja ruuansulatuksen hitautena. Myös liian voimakas agni aiheuttaa ikäviä oireita, kuten hikoilua, yliaktiivista suoliston toimintaa ja ravintoaineiden heikkoa imeytymistä.

Ayurveda Beauty Detox by Rosilindas

Ayurvedan mukaan vuodenaikojen vaihde aiheuttaa kehossa stressireaktion sen yrittäessä sopeutua ympäristössä vallitseviin muutoksiin. Stressi puolestaan laskee vastustuskykyä, jolloin on erityisen tärkeä kiinnittää huomiota omaa hyvinvointia tukeviin arjen valintoihin sekä kehon luonnollista puhdistumista tukevaan elämäntapaan. Halusit sitten korjata kehon, mielen tai ihon kautta näyttäytyvää epätasapainoa tai vahvistaa omaa elinvoimaasi, kutsun sinut mukaan ayurvediselle puhdistuskuurille!

Ayurveda Beauty Detox on lempeä, mutta tehokas kolmen päivän puhdistuskuuri keholle, mielelle ja iholle. Tavoitteena on edistää aman ja kuona-aineiden puhdistumista, antaa lepotauko ruuansulatukselle sekä luoda henkistä ja fyysistä tasapainoa, minkä jälkeen voit tuntea olosi kevyeksi, mielen virkeäksi ja ihosi hehkuvaksi.

Kyseessä ei ole pika-dietti, eikä tarkoitus ole kannustaa sinua muuttamaan fyysistä tai henkistä olemustasi. Ayurveda Beauty Detox vahvistaa luonnollista elinvoimaasi sekä tarjoaa sinulle työkaluja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja oman tietoisuutesi lisäämiseen.

Ayurveda Beauty Detox tarjoaa myös paljon käytännön ohjeita sekä vinkkejä oman uudistumisprosessin parantamiseen erilaisten hyvinvointia tukevien elämäntapojen, rutiinien ja tuotteiden avulla. Lähtemällä mukaan Ayurveda Beauty Detoxiin, saat itsellesi kirjalliset ohjeet puhdiskuurin toteutusta varten sekä pääsyn 1.2 järjestettävään tunnin mittaiseen live-webinaariin, jossa sinulla on mahdollisuus oppia enemmän kuurin toteutuksesta, kokonaisvaltaisista vaikutuksista sekä mahdollisuuksista, joiden avulla pystyt soveltamaan puhdistuskuurin juuri sinulle sopivalla tavalla.

Lue lisää Ayurveda Beauty Detoxista täältä.

Käyttämällä alekoodia ”PURDETOX29” pääset osallistumaan Ayurveda Beauty Detoxiin hintaan 29e (ovh. 35e). Alekoodi voimassa 19.01.2021 asti. Saat itsellesi myös -20% alekoodin PUR verkkokauppaan, josta voit ostaa tuotteita ja tarvikkeita puhdistuskuurin toteutusta varten. Lämpimästi tervetuloa mukaan <3

Rosi Sotkasiira on ekokosmetologi, ayurvedisen ihonhoidon asiantuntija sekä yksi Pohjoista Ayurvedaa -kirjan (Gummerus 2020) tekijöistä. Rosi on intohimoinen ihonhoidon ammattilainen, jonka tärkein missio omassa työssään on inspiroida ja innostaa ihmisiä löytämään oman kauneutensa kokonaisvaltaisen tasapainon ja hyvän olon kautta. Tutustu Rosiin paremmin rosilindas.com