Kookos-parsakaalikeitto
10.7.2019 | PUR toimitus
Tässä herkullinen parsakaaliresepti kesäiltoihin tai lounaaksi.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Parsakaali on supervihannes, sillä:
- Parsakaali on rautapitoinen, joten parsakaalin syömisestä hyötyvät erityisesti anemiasta kärsivät, raskaana olevat ja imettävät sekä naiset joilla on runsaat kuukautiset.
- Parsakaalilla on myös kyky nostaa dopamiinin tuotantoa kehossa, mikä auttaa vähentämään ahdistusta, masennusta ja stressiä.
- Parsakaali on täynnä vitamiineja ja hivenaineita.
- Parsakaalista voi olla apua myös nivelkipujen hoidossa, sen antioksidanttivaikutukset mahdollistavat kehossa olevien myrkyllisten aineiden poistumisen ja siitä voi olla apua iho-ongelmissa.
Persilja taasen on superyrtti, koska se:
- Stimuloi ruoansulatusta.
- Sisältää mineraaleja kuten fosforia, kalsiumia, rautaa ja rikkiä. Lisäksi persilja sisältää runsaasti c-vitamiinia ja beetakaroteenia. 1/3 kupillisessa persiljaa on enemmän C-vitamiinia kuin yhdessä appelsiinissa.
- Puhdistaa elimistöä, etenkin virtsateitä ja sen vuoksi myös esim. ihoa
Kookos-parsakaalikeitto
1 annos
- 0,5 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- yhden parsakaalin nuput
- 100g sulatettuja pakasteherneitä
- 2rkl ravintohiivaa
- loraus sitruunamehua
- tuoretta lehtipersiljaa
- (tuoretta tilliä)
- 1dl kookoskermaa
- suola
- mustapippuri
- Lämmitä paksupohjaisessa kattilassa voita, gheetä tai oliiviöljyä.
- Lisää hienonnettu sipuli ja kääntele miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia.
- Lisää hienonnettu valkosipuli ja jatka muutama minuutti.
- Kaada parsakaalin nuput kattilaan ja anna hetki hautua. Lisää sitten 5dl vettä ja kiehuta noin 3-4 minuuttia.
- Kaada kattilan sisältö blenderiin ja lisää herneet, sitruunamehu, kourallinen persiljaa (ja/tai tilliä) sekä ravintohiivahiutaleet. Blenderöi.
- Kaada takaisin kattilaan, lisää kookoskerma ja lämmitä. Lisää suola ja pippuri maun mukaan. Nauti!