Kookos-parsakaalikeitto

10.7.2019 | PUR toimitus

parsakaalikeitto kookoksella

Tässä herkullinen parsakaaliresepti kesäiltoihin tai lounaaksi.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Parsakaali on supervihannes, sillä:

  • Parsakaali on rautapitoinen, joten parsakaalin syömisestä hyötyvät erityisesti anemiasta kärsivät, raskaana olevat ja imettävät sekä naiset joilla on runsaat kuukautiset.
  • Parsakaalilla on myös kyky nostaa dopamiinin tuotantoa kehossa, mikä auttaa vähentämään ahdistusta, masennusta ja stressiä.
  • Parsakaali on täynnä vitamiineja ja hivenaineita.
  • Parsakaalista voi olla apua myös nivelkipujen hoidossa, sen antioksidanttivaikutukset mahdollistavat kehossa olevien myrkyllisten aineiden poistumisen ja siitä voi olla apua iho-ongelmissa.

Persilja taasen on superyrtti, koska se:

  • Stimuloi ruoansulatusta.
  • Sisältää mineraaleja kuten fosforia, kalsiumia, rautaa ja rikkiä. Lisäksi persilja sisältää runsaasti c-vitamiinia ja beetakaroteenia. 1/3 kupillisessa persiljaa on enemmän C-vitamiinia kuin yhdessä appelsiinissa.
  • Puhdistaa elimistöä, etenkin virtsateitä ja sen vuoksi myös esim. ihoa

Kookos-parsakaalikeitto

1 annos

  • 0,5 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • yhden parsakaalin nuput
  • 100g sulatettuja pakasteherneitä
  • 2rkl ravintohiivaa
  • loraus sitruunamehua
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • (tuoretta tilliä)
  • 1dl kookoskermaa
  • suola
  • mustapippuri
  • Lämmitä paksupohjaisessa kattilassa voita, gheetä tai oliiviöljyä.
  • Lisää hienonnettu sipuli ja kääntele miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia.
  • Lisää hienonnettu valkosipuli ja jatka muutama minuutti. 
  • Kaada parsakaalin nuput kattilaan ja anna hetki hautua. Lisää sitten 5dl vettä ja kiehuta noin 3-4 minuuttia. 
  • Kaada kattilan sisältö blenderiin ja lisää herneet, sitruunamehu, kourallinen persiljaa (ja/tai tilliä) sekä ravintohiivahiutaleet. Blenderöi.
  • Kaada takaisin kattilaan, lisää kookoskerma ja lämmitä. Lisää suola ja pippuri maun mukaan. Nauti!