Paranna treenituloksia luomuravintolisillä

1.9.2017 | PUR toimitus

Nykyään lähes kaikki ravitsemustutkijat ovat yksimielisiä esimerkiksi siitä, että kasvisten tummanvihreät, keltaiset, oranssit, punaiset, siniset, violetit, mustat ja valkoiset aineosat ovat vitamiinien ja kivennäisaineiden ohella merkittävä tekijä terveellisen ruokavalion koostamisessa. Tietyt perinnelääkintäjärjestelmät ovat olleet käytössä katkeamattomasti sivistyksen alkuajoista nykypäivään saakka. Tietoa erilaisten lääkinnällisten kasvien, sienien, juurien ja yrttien vaikutuksista on kirjattu järjestelmällisesti ylös satojen tai jopa tuhansien vuosien ajan erilaisissa perinnelääkintäjärjestelmissä. Nämä perinteisesti käytetyt lääkekasvit ovat olleet jo kauan tutkijoiden tutkimuskohteina kliinisissä kokeissa. Sitä kautta saamme jatkuvasti uutta ymmärrystä lääkinnällisten kasvien toimintamekanismeista ja vaikutusperiaatteista, mikä rikastuttaa sekä lääketieteen että ravitsemustieteen sovelluksia.

NORDIQ Nutrition on luonut ravintolisäsarjan, joka on valmistettu pitkän käyttöhistorian omaavista tutkituimmista lääkeyrteistä. Sarjan jokainen tuote suorastaan pursuaa luonnon satoja erilaisia kasviravinteita, minkä vuoksi nämä tuotteet myös maistuvat, tuoksuvat ja näyttävät oikealta ravinnolta. Tuotteet sisältävät jauhettuja  kasveja, joihin on tiivistynyt perinnelääkinnän ja modernin tutkimustiedon voimakkaimmat, hienovaraisimmat, synergisimmät ja luonnollisimmat terapeuttiset ominaisuudet. Sekä tutkimukset että käyttöhistoria ovat osoittaneet, että luonnon terapeuttiset voimat eivät ole kasveista eristetyissä yksittäisissä aineissa tai vitamiineissa, vaan kokonaisten kasvien ja yrttien muodostamassa synergiassa eli satojen erilaisten antioksidanttien yhteistoiminnassa. Luonnon synergiaa ja monimutkaisuutta ei voida keinotekoisesti eikä teollisesti jäljitellä, sillä luonto on biokemistinä ylivertainen.

 

Luomuravintolisät tehostavat treeniä

Vireyttä, vastustuskykyä ja terveyttä adaptogeeneistä

Kaikki voimakasvaikutteiset adaptogeeniset kasvit eivät sovellu kaikille, koska solujemme kemiassa on yksilöllisiä eroja. Kasvilääkinnän opit ja biokemian periaatteet huomioon ottaen NORDIQ Nutrition on valmistanut nykyihmisen arkikäyttöön soveltuvia ravintolisiä, jotka ovat tasapainotettuja ja jokaiselle soveltuvia. Esimerkiksi stimuloivien ja rauhoittavien ominaisuuksien välille on luotu tasapaino. Samaan tapaan tuotteet on myös tehty vatsaystävällisiksi eikä niiden käyttö aiheuta ylisuoritustilaa tai unettomuutta. Imeytymistä tehostavien ainesosien ansiosta jo pienemmätkin pitoisuudet ovat riittäviä eikä tuotteiden käytössä tarvitse pelätä vitamiinien ylisaantia, kun vain muistaa noudattaa pakkauksen annostusohjeita. Eri kulttuureissa tällaista yrttien tasapainotettua ominaisuutta on kuvattu tietyin eri termein, mutta nykyään samasta asiasta puhuttaessa käytetään termiä adaptogeeni. Adaptogeenilla tarkoitetaan kasviperäistä terapeuttista ainetta, joka tasapainottaa kehossa olevia yli- tai alitiloja. Adaptogeenin toimintaa voidaan verrata saunan kiukaan termostaattiin, joka ylläpitää tasaista lämpötilaa saunassa. NORDIQ Nutrition tuotesuunnittelun tavoitteena on ollut luoda erilaisiin tilanteisiin sopivia adaptogeeneja, joiden avulla voimme saada vireyttä, vastustuskykyä ja terveyttä.

 

Hormeesi tukee antioksidanttisuojausta

NORDIQ Nutrition tuotteet on suunniteltu ylläpitämään biokemiallista tasapainoa elimistön sisällä. Tätä tasapainoa keho ylläpitää muun muassa hormeesiksi kutsutun ilmiön avulla. Hormeesi tarkoittaa sitä, että adaptogeenisesti vaikuttavat aineosat aktivoivat solujen luonnollisia säätelyjärjestelmiä, kuten antioksidanttisuojauksen ja detoksikaatioentsyymien muodostumista. Hormeesi on kehon epäspesifi palautemekanismien ketju, mikä tarkoittaa, että oli kyse sitten hapetustressistä, myrkyistä, psykologisesta stressistä tai mistä tahansa epätasapainotilasta, niin elimistö pyrkii sopeutumaan ja tasapainottamaan itse itsensä kemiallisesti ja sähköisesti. Hormeesi on ollut evoluution kannalta tärkeä selviytymiskeino, joka on muodostunut jo ensimmäisille yksisoluisille eliöille. Ultraviolettisäteily, lämpötilojen vaihtelut, kemialliset ärsykkeet, ravinnonpuutostilat ja fyysinen rasitus ovat haastaneet elämänmuotoja jo alkumerestä saakka.

 

Lisäaineettomat luomuproteiinit ja palautusjuomat

Nordiq Nutritionin urheiluravinteet poikkeavat perinteisistä proteiini- ja hiilihydraattijauheista, joiden tarkoitus on yksinkertaisesti toimia proteiinien ja hiilihydraattien lähteenä. Kehon ja mielen valmistaminen urheilusuoritukseen sekä palautuminen urheilusuorituksesta sisältävät kuitenkin myös monia muita fysiologisia ja biokemiallisia vaatimuksia, joita varten Nutri-Sport -tuotteet on suunniteltu.

Pre-Workout Protein Powder sisältää laajan yhdistelmän synergisiä kasviravinteita, jotka auttavat kehon soluja valmistautumaan sekä kuntoiluun että korkean intensiteetin urheilusuoritukseen. Tuote on valmistettu täysjyväriisi- ja hamppuproteiinista, jotka molemmat sisältävät välttämättömät aminohapot lihaksien ja aivojen kognitiivisia toimintojen ylläpitämiseksi. Macan adaptogeeniset vaikutukset tukevat solujen stressinsietokykyä ja optimoivat energia-aineenvaihduntaa. Vihreä tee, kaakao ja punajuuri aktivoivat hermostoa ja sydän-verisuonistoa ja lucuma sisältää korkealaatuisia hiilihydraatteja. Tummanvihreät lehtivihannekset sisältävät runsaasti lehtivihreää, folaattia ja kivennäisaineita tukien verenmuodostumista. Hormeettisesti toimivat yrttikasvit tasapainottavat solujen energialaitosten toimintaa. Tuotteen kaikki aineosat ovat myös luonnostaan täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita.

 

Post-Workout Protein Powder on suunniteltu auttamaan kehon palautumista vaativankin harjoittelun jälkeen. Tuote on ihanteellinen synergisoimaan proteiinijauheen toimintaa sekä tasapainottamaan urheilun aiheuttamaa hapetusstressiä kehossa. Se sopii erityisen hyvin myös niin sanottujen pehmeiden liikuntamuotojen tueksi, joissa ensisijainen tavoite ei ole lihasmassan kasvattaminen. Säännöllisessä käytössä ravinteet, kuten välttämättömät rasvahapot ja pitkäketjuiset hiilihydraatit, edesauttavat optimaalista urheilusuoritusta. Tuotteen täysjyväriisi- ja hamppuproteiini sekä klorella sisältävät kaikki välttämättömät aminohapot. Maca, goji ja merilevä tasapainottavat hormonitoimintaa harjoittelun tai kuormittavan päivän jälkeen. Polyfenoleita sisältävät vihreät kasvikset suojaavat soluja rasituksen jälkeen.

 

Endurance Wholefood Powder tukee lihasten työskentelyä, kestävyyttä ja verisuonistoa. Tämä tuote on ihanteellinen ennen aerobista harjoittelua tai sen aikaiseen käyttöön lisäämään suorituskykyä ja energiaa. Se sisältää muun muassa punajuurta, klorellaa, macaa ja lehtivihreää, jotka tukevat kestävyyttä, verenmuodostusta ja maksan toimintaa.

 

 

 

Magnesium Wholefood Powder sisältää erinomaisesti hyväksikäytettävän, malaattimuotoisen magnesiumin, jonka toimintaa tehostavat ravinnerikkaat kasvikset, kuten punajuuri, raakakaakao ja lehtikaali. Magnesium osallistuu muun muassa energiantuotantoon ja D-vitamiinitasojen säätelyyn, vaikuttaa sokeriaineenvaihduntaan ja voi tehostaa liikuntasuoritusta. Sopii käytettäväksi urheilun tukiravinteena ja fyysisen tai henkisen stressitilanteen tukena.

 

Hydration Wholefood Powder sisältää luonnostaan elektrolyyttipitoisia kasveja, kuten vesimelonia ja kookosta, jotka auttavat nesteen imeytymisessä kudosten käyttöön. Sokeriton jauhe nesteyttää ja korvaa elektrolyytit erityisesti kestävyysurheilun aikana ja sopii myös fyysistä työtä tekeville, paljon hikoileville sekä lihaskrampeista kärsiville. Tuote sisältää myös C-vitamiinipitoista acerola-kirsikkaa sekä lihassärkyä lieventävää hapankirsikkaa.

 

Kirjoittaja: Nordic Premium Finland Oy