Luonnollista suojaa kesällä

9.7.2015 | PUR toimitus

Aurinko ja lämpö houkuttelevatkin meidät nauttimaan ulkoilmasta ja pakenemaan kaupungin hälinää luontoon, metsän keskelle. Niin ihanaa kuin mökkeily ja auringossa oleilu ovatkaan, piilee niissä myös omat vaaransa, joilta on hyvä suojautua ennakkoon. PUR esittelee tuotteita, jotka tarjoavat luonnollista suojaa kesän ikäviä puolia vastaan.

Bug Soother tarjoaa luonnollista suojaa hyttysiä vastaan.

Bug Soother tarjoaa luonnollista suojaa hyttysiä vastaan.

Ulkoista suojaa

Monien mielestä Suomen kesän yksi huonoimmista puolista on hyttyset, joita riittääkin riesaksi asti varsinkin mitä pohjoisemmaksi matkataan. Tänä kesänä iloitsemmekin PURilla luonnollista suojaa tarjoavasta hyönteisten karkoittajasta: Bug Sootherista! Suihke sisältää sitruunaruohoa, vaniljaa, risiiniöljyä, soijalesitiinia (tiesitkö että myös tämä karkoittaa hyttysiä?) sekä E-vitamiinia. DEET-vapaana se on turvallinen myös lapsille ja eläimille. Luonnollisuuden lisäksi Bug Shooter peittoaa myrkylliset kemikaaliset hyttyskarkoitteet myös huumaavalla vaniljaisella tuoksullaan!

Jos sinun mielii tuunata itse oma hyttyskarkoite, on sen sekoittaminen eteerisistä öljyistä varsin helppoa. Mm. citronella-, sitruunanruoho-, eucalyptus- minttu- ja teatree, sekä neilikka-, setripuu-, ja laventeliöljyt toimivat erinomaisesti luonnomukaiseen hyönteistenkarkoitukseen. Sekoita valintasi mukaiset eteeriset öljyt joko keitettyyn veteen tai valitsemaasi pohjaöljyyn noin 1:15 suhteessa. Mikä tahansa iholle sopiva kasviöljy kuten kookosöljy, jojoba, manteli tai oliiviöljy toimivat hyvin. Floramelta löytyy lisäksi eteeristen öljyn pohjaksi vartavasten suunniteltu luomulaatuinen ihoöljy. Huom: Jos laimennat eteeriset öljyt veteen, tarvitsee sinun lisätä seokseen hieman alkoholia (mm. vodka toimii loistavasti) tai hamamelisvettä, jotta öljyt sekoittuvat veteen.

Kesäilmoilla on tärkeä muistaa suojautua myös auringon haitoilta. Auringon UVA- ja UVB-säteet pääsevät vaikuttamaan ihoomme vanhentamalla ja heinkentämällä sen kuntoa. Säteily aiheuttaen ihollemme myös solumuutoksia ja syöpää, joista ensimmäisiä merkkejä ovatkin viattomilta tuntuvat auringonpolttamat ja punoittava iho.

Valikoimastamme löytyykin tuotteita, jotka tarjoavat luonnollista suojaa aurinkoa vastaan. Niiden avulla auringossa voi oleskella huolettomammin. Biosoliksen sertifioiduista luonnonkosmeettisista aurinkotuotteista löytyy eri vahvuuksilla ja koostumuksella varustettuina. Kasvipohjaiset, mm. aloe veraa ja mineraaleja sisältävät, tuotteet eivät sisällä nanopartikkeleita ja antavat fysikaalisen aurinkosuojan iholle, jättämättä ihoa kuitenkaan valkoiseksi. Aurinkovoitesta löytyy omansa niin kasvoille kuin vartalolle ja lisäksi vielä aurinkoöljyn, jonka sisältämä karanjaöljy suojaa, kosteuttaa ja uudistaa ihoa.  Australialaiset Jurliquen biodynaamisisesti tuotetuista raaka-aineista valmistetut aurinkotuotteista löytyy niin suojaa aurinkoon kuin myös voide rauhoittamaan ihoa auringossa oleskelun jälkeen.

Luonnollista suojaa kesän vaaroja vastaan.

Sisäinen suoja

Auringon haitalliselta säteilyltä voi suojautua myös sisäisesti samalla sen ruskettavaa vaikutusta tehostaen. Sisäistä aurinkosuojaa saa nauttimalla vahvoja antioksidantteja, kuten antakstantiinia, sekä spirulinaa, joka antaa soluille suojaa auringon säteilyltä ja myös ihon luonnollista sävyä tummentaen.Myös beetakaroteeni ja lykopeeni sekä D- ja E-vitamiini suojaavat ihoa auringon haitoilta.

Valikoimistamme löytyy myös valmisteita, joissa yhdistyvät auringon haitalliselta säteilyltä suojaavia sekä luonnollisen rusketuksen edistäviä aineita. Esimerkiksi sisäisesti nautittava Sunkaroten ravintolisä, joka sisältää astaksantiinia, beetakaroteenia ja lykopeeniä, sopii jokaiselle auringossa oleskelevalle. Kuten myös Puhdas+ Sun Capsules, jonka sisältämät kollageeni, beetakaroteeni ja NutroxSun-yhdiste tarjoavat sisäistä aurinkosuojaa suojaten UV-säteiden haitalliset vaikutukset soluihin, estää ihon palamista ja samalla tehostaa ruskettumista.