Kylmä punajuuri-kookoskeitto luuliemellä

1.9.2021 | Sanna Hiltunen

Tämä herkullinen punajuurikeitto on Parantava ruoka -blogia pitävän Sannan käsialaa.
Resepti on luotu varta vasten Planet Paleolle.

Herkullinen punajuurikeitto aasialaisella twistillä

Tästä ei keiton valmistus helpommaksi mene! Kylmä punajuurikeitto surautetaan nopeasti blenderissä ja se on valmista syötäväksi heti. Planet Paleon luuliemijauhe tuo keittoon runsaasti makua ja ravinteita.

punajuurikeitto ohje

gluteeniton, maidoton
2:lle

Keiton raaka-aineet:

300g keitettyjä punajuuria
2cm pala tuoretta inkivääriä
5dl vettä
4rkl Planet paleo pure luuliemijauhetta
2 limen mehu
2dl kookosmaitoa
suolaa
(1 keitetty kananmuna)

Keiton valmistus:

  1. Laita blenderiin punajuuret, inkiääri, vesi, luuliemijauhe, limen mehu ja kookosmaito. Surauta sileäksi.
  2. Mausta suolalla.
  3. Halutessasi halkaise keiton kylkeen keitetty kananmuna.
  4. Nauti!
luuliemi resepti

Luuliemi on monipuolinen terveyseliksiiri

Luuliemi sisältää runsaasti suolistolle, nivelille ja luustolle tärkeitä ravintoaineita, kuten aminohappoja, mineraaleja ja kollageenia. Luuliemi on luonnollinen kalsiumin, magnesiumin ja hivenaineiden lähde. Se sisältää myös hyaluronihappoa kimmoisan ihon tueksi, ja niveliä voitelevaa glukosamiinia sekä kondroitiinia. Luuliemen merkittävin hyöty on sen vastustuskykyä vahvistavat ominaisuudet.

Luuliemi ruoanlaitossa

Luuliemi on valmistettu kätevään jauhemuotoon, jolloin se on helppokäyttöinen ja hyvin säilyvä. Luuliemi on herkullista sellaisenaankin, lämpimänä juomana nautittuna, mutta erityisen hyvin se toimii kokatessa. Käytä luuliemijauhetta patojen, keittojen, laatikoiden ja kastikkeiden maustamiseen. Luuliemijauhe sakeuttaa keitoksia ilman jauhoja, tuo makua ja hurjan paljon ravinteita ruokavalioon.

Planet Paleo on tuonut luuliemen tälle vuosituhannelle. Moderni luomulaatuinen luuliemijauhe on herkullista, vaivatonta, äärettömän ravintorikasta ja terveellistä. Valikoimasta löytyy kolme makuvaihtoehtoa.

Lue lisää luuliemen terveyshyödyistä Katja Kokon blogista
ja nappaa Parantava Ruoka blogista lisää luuliemi reseptejä.