Keväinen niiskutus kuriin reishillä

8.4.2019 | PUR toimitus

Sieniä pidetään ’biologisen vasteen säätelijöinä’, koska ne voivat tarpeen vaatiessa joko hillitä tai kiihdyttää elimistön stressivasteita, kuten immuunipuolustuksen toimintaa.

Oli stressitekijä sitten elimistön ulkopuolinen tai sisäsyntyinen häiriötekijä, funktionaalisten sienten ainesosat auttavat elimistöä sopeutumaan tilanteeseen. Yksi niistä on tästä syystä erityisen sopiva kausiallergian hoidossa.

Reishi on sienten kuningas

Reishi, eli lakkakääpä, on arvostetuin yrtti ja funktionaalinen sieni kiinalaisessa lääketieteessä (TCM). Itäisissä kulttuureissa se on yleensä vahvasti yhdistetty onnellisuuteen, terveyteen ja hyvään onneen. Nykyään tutkijat liittävät sen ominaisuudet immuunipuolustuksen, maksan, sydän- ja verisuonielimistön terveyteen sekä kolesteroliin.

Reishi kuuluu kääpien sienisukuun (Polyporaceae). Siihen kuuluvat sienet ovat kovia ja puumaisia, ja ne kasvavat yleensä puissa, kuten vaahterassa, tammessa ja jalavassa. Ravintolisänä käytetään usein sienirihmastoa eli biomassaa, mutta varsinainen itiöemä sisältää myös ainutlaatuisia ainesosia, joita ei saada pelkästään rihmastosta.

Reishin itiöt ovat sienimaailman kultaa

Kääpien itiöemissä on tuhansia huokosia, joissa itiöt muodostuvat ja joista ne aikanaan vapautetaan. Reishin luonnollisen kasvusyklin lopussa se tuottaa miljoonia itiöitä, jotka ovat kuin pieniä siemeniä. Ne vastaavat sienen lisääntymisestä. Reishi vapauttaa nämä itiöt nopeasti vain muutaman minuutin kuluessa, jolloin itiöt levittäytyvät nopeasti itiöemän välittömään mikroympäristöön.

Kuumavesi- tai alkoholiuutoksen avaulla terapeuttisesti vaikuttavat yhdisteet voidaan varovaisesti itiöemän mikroskooppisista ”taskuista”.

Miksi käyttäisin reishin itiöitä allergiaan?

Triterpeenit ja polysarkkaridit ovat Reishin tärkeimpiä terapeuttisia ainesosia. Reishin itiöt sisältävät kaikkein korkeimmat pitoisuudet triterpeenejä, jotka edistävät terveyttä.

Triterpenoidiyhdisteet puolestaan edistävät unenlaatua, toimimalla rauhoittavina ainesosina ja palauttaen elimistön sisäistä homeostaasia.

Reishi-itiöt ovat tärkeitä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta ja taistelevat flunssaa vastaan

Klikkaa kuvaa niin löydät reishi-itiöt verkkokaupastamme.