Homeopaatin vinkit virusoireisiin

2.3.2020 | PUR toimitus

Päivitetty 30.3.2020

Koronavirus aiheuttaa hätäännystä ja pelkoa. Mietimme kuinka voimme suojata itsemme ja lähimmäisemme.

Syytä paniikkiin ei ole. Tiedon mukaan neljä viidestä tartunnan saaneesta saa flunssaoireita ja toipuu ilman erityishoitoa. Harva sairastuu vakavasti ja kärsii hengitysvaikeuksista, joutuen hakeutumaan sairaalahoitoon.

WHO on listannut yleisimmiksi oireiksi kuumeen, väsymyksen ja kuivan yskän. Joillakin potilailla voi olla kipuja ja särkyjä, tukkoinen tai vuotava nenä, kipeä kurkku tai ripulia. Oireet ovat usein lieviä ja alkavat vähitellen.
Kaikki tartunnan saaneista eivät saa oireita lainkaan.

Homeopaattisesti korona-virusta hoidetaan oireiden mukaan. Ensisijaisesti on tärkeää huolehtia vastustuskyvystä muistamalla riittävä lepo, liikunta ja monipuolinen ruokavalio. Avainasemassa on myös stressinhallinta.

Ravintolisien osalta on hyvä muistaa immuniteettia tukevat C-vitamiini, D-vitamiini ja sinkki.

Jos virusta ei esiinny lähialueellasi, homeopaattista hoitoa ei tarvita ennaltaehkäisevästi.

Jos lähipiirissäsi ilmenee koronavirustapaus, on mahdollista ottaa esimerkiksi Gelsemium C30 ennaltaehkäisevästi. Intian viranomaiset suosittelevat myös Arsenicum Albumia C30 ennaltaehkäisevästi.

Mikäli epäilet koronavirustartuntaa itselläsi, hakeuduthan välittömästi virallisen terveydenhuollon piiriin.

Flunssaoireita voi hoitaa homeopaattisesti oireiden mukaan, mm.:

(Päivitys 30.3. : Oireiden mukaisia homeopaattisten aineiden suosituksia on hiljattain päivitetty. Voit olla yhteydessä asiakasneuvontaamme, jossa on tietoa uusimmista suosituksista.)

Aconitum: Oireet alkavat nopeasti ja voimakkaina. Kuume nousee nopeasti korkeaksi, kurkku on kipeä ja päähän sattuu. Janoisuutta ja pelokkuutta.

Arsenicum: Influenssaan liittyvät mahavaivat, oksentelu, polttavat kivut, levottomuus. Kova kuume, rajua aivastelua ja kirkasta räkää. Polttavat kivut, joita lämpö helpottaa.

Belladonna: Oireet alkavat nopeasti, kuume nousee useimmiten iltapäivällä klo 15 aikoihin ja laskee taas aamuyöllä. Posket punottavat, silmät kiiltelevät, kädet ja jalat saattavat olla kuumeessakin kylmät. Silmät ovat valonarat, äänet ja hajutkin saattavat tehdä pahaa. Päänsärky tuntuu takaraivolla ja aaltoilee.

Gelsemium: Oireet tulevat pikkuhiljaa. Uupunut, tärisevä ja väsynyt. Kylmät vilunväreet kulkevat selkää pitkin, silmät roikkuvat puolitangossa. Jomotuksia, kolotuksia ja särkyä ympäri kehoa, kädet ja jalat tuntuvat raskailta, ei jaksa melkeinpä nostaa kättä. Ei ole janoinen kuumeisena. Kieli saattaa olla keltaisessa / valkoisessa katteessa.

Eupatorium perfoliatum: Kuume, kovat kivut ja särky luissa. Kasvojen luut, selkäranka, pitkät raajojen luut.Lisää tietoa homeopaattisesta hoidosta löydät Homeopatia: Opas luonnolliseen terveyteen-kirjasta, PURin asiantuntijalta, tai omalta homeopaatiltasi.


Lähteet: homeopaatit Katja Rikala ja Camilla Holmström

Lisää hoito-ohjeita nuha-kuumeen kaltaisiin oireisiin löydät lisäksi homeopaatti Ritva Lauraeuksen kirjoituksesta täältä.

Lue myös homepaatin vinkit flunssan hoitoon.